Provincie Noord-Holland

SkyLab heeft in opdracht van Provincie Noord-Holland, project WAAG “Hollandse Luchten” de gemeente Zaandam, Velsen-Zuid en Beverwijk voorzien van het gratis sensor netwerk “The Things Network” en maken de gemeentes hiermee deel uit van zo genoemde Slimme Steden (Smart Cities) voor het Internet der Dingen (Internet of Things)

Port of Amsterdam

SkyLab B.V. heeft Gemeente Amsterdam en Port of Amsterdam verder uitgebreid met het publiekelijke sensor netwerk The Things Network en The Things Industries De plaatsing is in opdracht van de Provincie Noord-Holland, Gemeente Amsterdam, CTO Innovatieteam, Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu, en project Hollandse Luchten voor het “onder andere” meten van de kwaliteit van de Leefomgeving. Met deze nieuwe ontvanger op het Havengebouw Amsterdam B.V. bij Centraal Station Amsterdam wordt een groot gebied van tientallen kilometers ontsloten.

Rotterdam Maasvlakte

SkyLab heeft het publiekelijke Internet of Things netwerk uitgebreid in de Port of Rotterdam een loRaWAN Gateway op het Uniper Benelux, Rotterdam. De gateway staat op een Nederlands recordhoogte van 130 meter vanaf grondniveau. De gateway is verbonden met het grootste en snelst groeiende IoT community netwerk in de wereld, The Things Network & The Things Industries. Deze gateway kan sensor informatie ontvangen in een radius van 15 km en dekt een groot gebied van ongeveer 700 km2 of meer voor buiten- sensors. Het voorziet een groot deel van de Rotterdamse Maasvlakte, Noordzee, Hoek van Holland, Zeeland en de Havenspoorlijn.