Offshore Innovation Awards

Onlangs heeft Skylab B.V. deelgenomen aan een innovatiewedstrijd genaamd Offshore wind innovators gerealiseerd door TKI Wind. Deze wedstrijd was gericht op offshore wind innovaties op het gebied van om de technologische vooruitgang op zee te vergroten. Omdat skylab een toonaangevend bedrijf is in het bouwen van Internet of Things-netwerken voor slimme steden, industrieën en slimme havens op basis van LoRaWAN-netwerken, dachten we dat we bestaande (loRaWAN) technologieën op het vasteland kunnen uitbreiden naar offshore-gebruiksscenario’s. Met onze pitch behaalden we een top drie positie in de wedstrijd, maar helaas hebben we niet gewonnen, we hopen ervaring en connecties op te doen met onze deelname.

LoRaWAN staat voor Long Range Low Power-communicatie waarbij kleine draadloze sensoren vele jaren kunnen werken terwijl ze veilig en consequent kunnen communiceren over tientallen kilometers. Op dit moment is dit wereldwijde gratis IoT-netwerk beperkt tot het vasteland en kustgebieden. SkyLab heeft het idee om dit IoT-netwerk uit te breiden naar de Noordzee en de punten tussen het VK en Nederland te verbinden. De Noordzee kan de eerste zee zijn die een openbaar gratis te gebruiken LoRaWAN IoT-netwerk voor iedereen biedt. Dit idee zal een geweldige innovatie zijn voor schepen, vracht, zeeteelt, milieumonitoring, boeienmonitoring, platform- en windmolenparkmonitoring. Deze technologie kan daarnaast ook zeer efficiënt zijn voor zoek- en reddingsoperaties. Een drenkeling kan snel worden gevonden en dit zal de Noordzee veiliger maken. Dit netwerk op de Noordzee kan door SkyLab B.V. worden gerealiseerd door LoRaWAN-ontvangers te installeren op Noordzeeplatforms en Windturbines. Elke gateway op hoogte kan een oppervlakte van ongeveer 1000 Km2 beslaan.

Naast van lopende overeenkomsten en projecten zijn we op zoek naar meer bedrijven en mensen die geïnteresseerd zijn in het toevoegen en deelnemen aan ons doel om LoRaWAN IoT-netwerkdekking te geven aan de Noordzee.