top of page
Milesight ug67

LoRaWAN Gateways
 

Image by Stijn Hanegraaf

Port of Moerdijk slimme windturbines

De Port of Moerdijk heeft het eerste publiekelijke Internet of Things Netwerk welke is gerealiseerd op windturbines van Vattenfall. Hierbij zijn de 120 meter hoge windturbines voorzien van LoRaWAN® gateways welke sensor informatie kunnen ontvangen in een radius van +/- 25 Km (1900 Km2) De ontvangen sensor data wordt beveiligd doorgezet naar het internet waar gebruikers het kunnen ophalen en visualiseren. De duurzame technologie op kan worden ingezet voor het monitoren, bewaken, schakelen of het meten van de leefomgeving en klimaat. Het sensor netwerk maakt deel uit van werelds grootst en snelst groeide IoT community “The Things Network en Industries” en kan gratis worden gebruikt. Door windturbines te voorzien van LoRaWAN® technologie gevoed op wind energie wordt op eenvoudige en duurzame wijze grote gebieden ontsloten voor de inzet van laagdrempelige sensor toepassingen. Dit project is in opdracht van de Port of Moerdijk in samenwerking met VattenfallNordex en gerealiseerd door SkyLab. Met de realisatie is de gehele Port of Moerdijk, een groot deel van Hollands diepHavenspoorlijnDe Biesbosch en omliggende gemeentes voorzien van dit gratis Internet of Things Netwerk. Naar verwachting zal Vattenfall en SkyLab op deze wijze ook andere gebieden ontsluiten voor Internet of Things toepassing en mogelijk ook uitbreiden op zee.

Moerdijk windmolen

Hoek van Holland

Skylab heeft in samenwerking met gemeente Rotterdam en Woningbouwvereniging Hoek van Holland een nieuwe gateway geplaatst. Hierbij wordt verder gewerkt aan het TTN010 project. De gateways die zijn geplaatst zijn gekoppeld aan The Things Network en industries. The things Network is het grootste en snelst groeiende IoT network. Nu de dekking en dus infrastructuur voor Smart city Applicaties gelegd is in hoek van holland, gaat een nieuwe deur open voor het innoveren en het smart maken van de stad. Dit wereldwijde IoT netwerk waar nu ook hoek van Holland aan gekoppeld is, is door iedereen “gratis” te gebruiken voor de inzet van een breed scala van sensors voor het eenvoudig monitoren en bewaken van objecten, personen en de leefomgeving.

Hoek van Holland gateway

Port of Amsterdam

SkyLab B.V. heeft Gemeente Amsterdam en Port of Amsterdam verder uitgebreid met het publiekelijke sensor netwerk The Things Network en The Things Industries De plaatsing is in opdracht van de Provincie Noord-HollandGemeente Amsterdam, CTO InnovatieteamRijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu, en project Hollandse Luchten voor het “onder andere” meten van de kwaliteit van de Leefomgeving. Met deze nieuwe ontvanger op het Havengebouw Amsterdam B.V. bij Centraal Station Amsterdam wordt een groot gebied van tientallen kilometers ontsloten. SkyLab heeft in opdracht van Provincie Noord-Holland, project WAAG “Hollandse Luchten” de gemeente Zaandam, Velsen-Zuid en Beverwijk voorzien van het gratis sensor netwerk “The Things Network” en maken de gemeentes hiermee deel uit van zo genoemde Slimme Steden (Smart Cities) voor het Internet der Dingen (Internet of Things)

Port of Amsterdam

Prorail Gateway

SkyLab heeft in samenwerking met partners als eerste een LoRaWAN gateway geplaatst in een ProRail GSM-R mast tussen Zevenaar en de Duitse grens, dit voor een verdere uitbreiding en toepassing van LoRaWAN sensoren in en rond het spoor.

Ter hoogte van de wissels zijn over een groot traject peilbuizen met LoRaWAN sensoren geplaatst die de grondwaterstand meten. De draadloze sensoren lezen de meetresultaten uit en sturen berichtjes met waterstanden, druk en temperatuur door naar de LoRaWAN gateway in de GSM-R mast bij het spoor. De gateway is verbonden met The Things Network en Industries en het internet. Hier worden de gegevens opgehaald en opgeslagen in de cloud en (live) weergegeven via het SkyLab en ProRail IoT Dashboard en in het Digital Assets Lab van ProRail. Vanuit de dashboards kan eenvoudig de (historische) data worden opgehaald en worden uitzonderingen direct gemeld.

Prorail gateway

Rotterdam Maasvlakte

SkyLab heeft het publiekelijke Internet of Things netwerk uitgebreid in de Port of Rotterdam een LoRaWAN® Gateway op het Uniper Benelux, Rotterdam. De gateway staat op een Nederlands recordhoogte van 130 meter vanaf grondniveau. De gateway is verbonden met het grootste en snelst groeiende IoT community netwerk in de wereld, The Things Network & The Things Industries. Deze gateway kan sensor informatie ontvangen in een radius van 15 km en dekt een groot gebied van ongeveer 700 km2 of meer voor buiten- sensors. Het voorziet een groot deel van de Rotterdamse Maasvlakte, Noordzee, Hoek van Holland, Zeeland en de Havenspoorlijn.

Rotterdam maasvlakte
bottom of page